Szimbiózis

Hol lakik a boldogság?

2023. november 16. - Teplán Ervin

Azt hiszem, mindenki szeretné tudni, hogy hol lakik a boldogság. Nos, van, aki házszámra pontosan megmondja – csupán hinned kell benne, meg a „tudományában”! Illetve abban, amit ő, a hozzá hasonló „tudósok” és hívőik tudománynak tartanak. Az említett „tudós” „egzakt algoritmussal” dolgozik, „színtiszta matematika”… A jelszó: „A számok nem hazudnak!”

x_hol_lakik_xxx.jpg

Ezzel egyet is értek, sosem gondoltam, hogy a számok hazudnának. Azt viszont kevesen vitatják, hogy a számokkal bizony lehet… De ez csak egy „rosszindulatú” megjegyzés volt a részemről. … Tehát az említett „tudós” „egzakt algoritmussal…” és már kapod is a házszámot, hogy hol lakik a boldogság!

Aztán már csak össze kell vetned a saját házszámoddal…

Ha egyezik a kettő, akkor bingó: BOLDOG VAGY! Ha eddig nem tudtad volna, akkor most már igen.

Más kérdés, hogy valódi boldogság-e az, amit úgy kell „kiszámítani”, de ezt most hagyjuk! Annak mindenképpen örülhetsz, hogy az említett „tudomány” jelenlegi állása szerint boldognak kell(ene) lenned! Azaz a „tudomány” oldaláról minden rendben, legfeljebb momentán nem vagy kompatibilis a „tudománnyal…” vagyis már csak rajtad múlik! Lehet persze azt kérdezni, hogy: „Akkor mit ér ez a tudomány?” De hát a relativitáselméletet se érti mindenki… vagyis nem a tudomány hibája, ha nem érted! Érted? Na!

Rossz hír, ha rossz helyen laksz, de jó hír, hogy talán csak néhány házzal kell arrébb költöznöd… a boldogság-házszámot pedig a „tudóstól” megtudod! (Megjegyzés: vajon ki cserélne veled a „boldogságházból”?)

Én mindenre nyitott vagyok… a jelszavam, hogy: „Lássuk!” Illetve, hogy előtte: „Nézzük!” Néztem is, több boldogság-házszámot is megvizsgáltam, helyesebben a boldogság-házak ki-bejáró lakóit. El is beszélgettem mindenkivel, aki hajlandó volt rá: mások mellett kerekesszékessel és mankóssal is, évek óta munkanélkülivel is… Meglepődtek, hogy a „tudomány” állása szerint ők boldogok. És nem hitték, hogy bárkinek is a boldogsága garanciáját jelentené, hogy a házukba költözik… mondjuk a közelmúltban a magát a tizedikről mélybe vető férfi lakásába.

Az említett „tudománynak” persze az ilyen esetekre is megvan a válasza, de nem idézem, mert akár kegyeletsértőnek is érezhetnéd.

süti beállítások módosítása