Szimbiózis

A vírus

2024. április 15. - Teplán Ervin

Teljesen egyértelmű, hogy ezt a vírust rászabadították az emberiségre. Ez nem konteó, te is láthatod a saját szemeddel, hallhatod a saját füleddel. Jól sejted, nem a korona-vírusról (Covid-19) és hasonlókról beszélek, amiknek reményeink szerint lesz ellenszerük, amik ellen lesz megelőző védőoltás. A globális vírusnak, amelyről én beszélek – és amely egyidős az emberiséggel, nem volt, nincs, és feltehetően nem is lesz ellenszere – a hétköznapi neve: gyűlölet.

a_virus_xxx.jpg

Nem téveszthet meg bennünket a mégoly ártatlan tekintet, a látszólag finom lelkület, a kedves szavak – prédikáció a mindenható szeretetről és/vagy a szeretet mindenhatóságáról –, mert majdnem biztos, hogy benne/bennük is ott lappang a gyűlölet-vírus. A gyűlölet-vírus lappangási ideje változó, ezért aztán utólag sem tudhatjuk meg – mindegy is –, hogy mikor (a fertőzött hány éves korában) történt meg a vírusfertőzés. (Jó, ha nem transzgenerációs problémáról van szó!) Más megközelítésben a gyűlölet a lélek rákja, a rákról pedig szakértők sora állítja, hogy a betegségre való hajlam, fogékonyság örökölhető. (Akár a pszichopátia is.) Visszatérve a gyűlöletvírus-analógiára: vannak olyanok, akik könnyebben megfertőződnek a gyűlölet-vírus által, míg mások kevésbé.

Vannak „kegyelmi pillanatok”, amikor a gyűlölet-vírus visszahúzódik (például [akár] a családi hálószobába[!], szűkebb munkahelyi közösségekbe stb.). A naivabbak ilyenkor felsóhajtanak, hogy: „Vége!” Aztán lehet, hogy ők fizetik a legnagyobb árat a jóhiszeműségükért.

A kegyelmi pillanatok egyébként ritkák – a lappangó vírus ugyanis kirobbanásra vár, és ha kirobban, akkor szinte azonnal beindul láncreakciója. Önmagát táplálva és továbbgerjesztve.

Teljesen egyértelmű, hogy ezt a vírust rászabadították az emberiségre – írtam az első sorban. Igen, azok a vírushordozók, akikben a vírus – a gyűlölet – csak a megfelelő pillanatra vár, sokszor maga is elősegítve annak mielőbbi eljövetelét.

Láttuk már – például a Balkánon –, hogy mit tett az aktivál(ódot)t gyűlölet-vírus a korábban egymással békességben élő szomszédokkal (és hogy ők mit tettek egymással a gyűlölet-vírus hatására: igen, ölték egymást, tömegesen). Ez persze már a turbófokozat. Van enyhébb is… ami kvázi előjátéka, felvezetése a későbbi gyilkos tobzódásnak.

A vírus mindig „azokat támadja”, akik a legvédtelenebbek, például mert gyengébb az immunrendszerük. A korona-vírus (Covid-19) esetében sem volt véletlen, hogy külön felhívták a figyelmet az idősek fokozott (ön)védelmére. A gyűlölet-vírus viszont szabadon nyuggerezheti, boomerezheti, potenciális-demensezheti őket… önkéntes karantént javasolva nekik a szavazófülke helyett. (Sajnos akár családon belül is támadva őket.)

Az előbbiekkel át is tértünk a gyűlölet-vírus egyik legveszedelmesebb hordozójára, a politikára, politizálásra. Persze nem en bloc a politika, politizálás, hanem egyes politikusok, politizálók… és gyűlöletvírus-üzeneteik közvetítő közegei (egyének, médiumok)… A fertőzés gyorsan és széles körben terjed, ennek egyik – talán legfontosabb titka pedig, hogy a „vírus” a „víruselleni gyógyszernek” igyekszik mutatni magát. Magyarul: az alattomos gyűlöletkeltő, gyűlölködő azt hirdeti, hogy ő maga a gyűlöletkeltők, gyűlölködők legádázabb ellensége, a „világbékesség” elszánt és önfeláldozó szeretetharcosa.

Mit tehetünk, hogyan védekezhetünk?

Például szájmaszkkal.

Hogy azzal csak a korona-vírus ellen védekezhetünk (már amennyire), hiába tesszük fel a gyűlölet-vírus ellen?

Félreértettél: a gyűlölet-vírus ellen nem a saját szánkra kell tennünk, hanem a vírushordozókéra! De nem hétköznapi maszkról van szó, ez a maszk a saját szemünk és fülünk, mert ha nem nézzük és nem hallgatjuk őket, azzal a magunk számára „elnémítjuk” őket. De csak annyira szabad, hogy közben érzékeljük és érezzük a veszélyt.

Például a szeretet-prédikációkban leselkedő veszélyt, hogy „a szeretet erejével kell…” merthogy „még a legelvetemültebb bűnöző szíve mélyén is igazi szeretet él”. Azonnal kérdezzünk vissza, hogy: Akkor miért nem azt mutatja(?!), miért nem szeret(?!), ahelyett hogy gyilkolna?! És hogy: Az áldozati szerepben tetszelgő gyűlöletkeltő, gyűlölködő miért nem a mindenható szeretetet gyakorolja a gyűlölködés, félelemkeltés, kegyetlenkedés… helyett?

Vagyis a legfontosabb és leghatékonyabb védekezési eszközünk és lehetőségünk természetesen az agyunk, amely mindezt értelmezi, megérti. Azt is, hogy nem véletlen, hogy azt támadják először – leginkább a szívünkön keresztül, hátha úgy kikapcsolhatják…

süti beállítások módosítása