Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szimbiózis

Toxikus prüdéria – traumatizáló indoktrináció

2024. január 02. - Teplán Ervin

Nyugi, nem a ChatGPT-vel megíratott PhD értekezésem olvasható a következőkben! Magyarra fordítva a fennhéjázó címet: a gyermeknevelés olykor egész életre kiható, léleknyomorító anomáliáiról (értsd: beteges baromságairól!) következik néhány gondolat. Jelesül a nyelvi cenzúrára (mint verbális inkvizícióra) fókuszálva. Mert hát azok a „csodás gyermekévek” nem mindig és főleg nem mindenkinek olyan csodálatosak. Igen, a toxikus prüdéria áthatotta, traumatizáló indoktrináció, amely esetleg generációkon át is léleknyomorító lehet. Vagyis komoly bűnről van szó.

toxikus_pruderia_x2.jpg

Mindez a huszonegyedik században, a technológiai szingularizáció „előszobájában”, a rohamléptekben hódító mesterséges intelligencia (és „szövődményei”) korában (amely még Dávidból is humanoidot csinál). Szóval a verbális cenzúra… és a retorziók, hogy ha azért mégis merészeli… Verbális cenzúra: a csúnya szavak likvidálása. „Napi-napi-napi-napi…” – skandálja a kisfiú nevetve. Ami ugyebár úgy hangzik, hogy… „Hagyod abba, fúj, undorító!” – perel vele az anyukája. Retorzió: sarokba állítás, haragszomrád, szeretetmegvonás, megalázás, testi fenyítés… A retorziók éppen annyira egyértelműek és annyira nem kívánnak értelmezési próbálkozásokat, mint amennyire traumatizáló hatásúak lehetnek.

A csúnya szavak elgondolkodtatóak. Esztétikai kérdésről lenne szó? Aligha. Miért lenne szebb – lebontva – az A-betű, mint mondjuk a Z? Az egyik szó dallamosabb, mint a másik? Lehet, de nyilván nem erről van szó, hanem a tartalomról. Bár ez sem igaz, mert ha latinul mondod ugyanazt… akkor mindjárt „esztétikusabb”.

Talán már a toxikus prüdériájával traumatizálva indoktrináló szülő is sérült, tán ő is hasonlóan félresikerült „domesztikálás” áldozata. Rá is igaz lehet: transzgenerációs örökségünk, a „genetikai lottón nyert” alapprogramozásunk, érzelmi meghatározottságú emlékeink – a belénk „égetett” és „égett” (sokszor gátlásokként rögzült) érzések, gondolatok, vágyak és késztetések – foglyai vagyunk. Gyermekkorunktól fogva belénk programozták – szimpla tanítással és példaadással, jutalmazással és büntetéssel –, hogy mi a „jó” és mi a „rossz”, hogy mi a „szép” és mi a „csúnya”. (Azt most hagyjuk, hogy a gyerek is hamar észreveszi, ha vizet prédikálnak neki, miközben bort isznak!) Persze, vannak olyan „programparancsok”, amelyeket felülír az (ösztön)élet: a példaként említett kisfiú számára talán hamar kiderült, hogy a pina egyáltalán nem undorító. Sőt, lehet, hogy szomszédlány(ok)é például nagyon is tetszik neki, pedig még nem is tudja, hogy igazából mi a benne. (Noha már a mondóka skandálása is kéjes örömmel töltötte el. Verbális önkielégítés.)

Rossz belegondolni, hogy hány férfi lehet impotens anyuci korholásától: „Fúj, undorító!” Ahogy abba is, hány nőt tehetett tönkre egy-egy jólnevelt (decenssé „domesztikált”), „csak” lelkileg impotens férfi.

Megjegyzés: a lányoknak sem feltétlenül egyszerű a puncijukkal. Elég egy prüdéria-vírussal fertőzött anyuka, nagymama… mert egyébként is ott van a társadalom által konfekcionált lány-gender. „Hagyod abba, fúj, undorító!” Hát még akkor, amikor már pinává cseperedik a bébi-nunus!

Helyben is vagyunk (hagyva). Egyeseknek már a szavak is: pina, fasz… Miért szebb a vulva/vagina és/vagy a pénisz? Miért, szebb? Tán dallamosabb?

Pénisz – még sosem hallottam, hogy bárki is azt mondta volna: „Kapd be a péniszem!” Mellesleg nők is úgy kiáltanak fel néha mérgükben, hogy: „A faszomat…!” És utána megnyugszanak, mert a káromkodásnak stresszcsökkentő, nyugtató hatása van. (A distresszről beszélek.)

Viszont egyetlen hölgy sem mondja a nőgyógyászának, hogy: „Doktor úr, valami nem stimmel a pinámmal!” Mert az orvos jogosan gondolhatná, hogy: „Kisanyám, neked az agyaddal nem stimmel valami!” Aztán lehet, hogy a pinát vizsgálná meg, de már a vagináról értekezne a cikkében, ha Isten ne adja, találna valami említésre méltót. A doktor úr, aki annyi beteg pinát (is) látott, hogy akár már az egészségesektől is undorodhatna… lehet, hogy igazából nagy pinabubus, vagyis nem sokszor veri ki a péniszét. Vagy ha mégis, akkor is inkább a faszát.

Vannak nők, akik minden anyai program ellenére sem értették azt a hatalmas felszabadulást, ami a Vaginamonológok megjelenését követte világszerte. Nem értették, mert nekik nem kellett felszabadulniuk, mert minden tiltás ellenére kimondták a kimondhatatlant, ráéreztek az „undorító” szépségére, örömére. Viszont lehet, hogy pont a Vaginamonológokból értették meg azt, hogy vannak nők, akik a „Hagyod abba, fúj, undorító!” fogságában élnek. A ki nem mond(hat)ott szavakéban és elfojtott gondolatokéban, vágyakéban – mert bünti lesz, meg nem lesz jóéjt-puszi anyucitól. Miközben már felnőttek. (Tényleg?)  

Nincsenek csúnya szavak – csak olyanok, amelyeket csúnyának kiáltottak ki, a „verbális inkvizíció máglyájára vetettek”… Mert már ab ovo csúnya az is, ami ott van lent a lábunk között: „A csúnyád…!” Még csúnyább, ha a csinálsz is vele valamit, ami nem az ürítéssel és nem szigorúan a gyereknemzéssel kapcsolatos.  

Ne törődjünk a büntivel, lépjünk tovább, ahogy azt jónéhányan meg is tették!

Például hányan örökítették már meg a pinát!

toxikus_pruderia_pinak_x_1.jpgNem csak „dokumentatív” szándékkal – mint a fenti képen –, hogy hányféle van. És mindegyik más – ujjlenyomatszerűen –, mondhatni, ahány nő, annyi pina. (És persze: ahány férfi, annyi fasz. Na jó, nem mindegyik az!) Szóval a képen gipszbe öntött pinák fotóit montírozták egymás mellé. … Hát, nem mindenkiét gipszelhették volna be, az tuti! (Megjegyzem: láttam egy dokumentumfilmet arról, hogy miként vettek gipszmintát erektált hímtagokról… Mit mondjak, nem irigyeltem a tagokat, mármint azokat, akiknek a farkát „begipszelték”. Közben meg pornóval, miegyébbel stimulálták szegényeket, nehogy összemenjen a büszkeségük, és helyette szégyenüket gipszeljék az érdeklődő utókorra.)

toxikus_pruderia_faszok_x_1.jpgPersze voltak, vannak és lesznek művészi pina-alkotások is. Itt van mindjárt Gustave Courbet pinája, akarom mondani, festménye – aranykeretbe foglalva (de nem attól aranyos annak, akinek aranyos): „A világ eredete”

toxikus_pruderia_courbet_x_1.jpgTermészetesen nem csak Vaginamonológok van, Falloszmonológok is létezik, és a hímtagokat sem csak gipszbe öntötték. Michelangelo például márványba faragta, és Dávid lába közé tette.

toxikus_pruderia_david_x_1.jpgDürer pedig közszemlére a sajátját, amit önakt grafikájában hagyott a műértő utókorra. Szép egy darab, nem igaz? Mármint művészi szempontból, mert amúgy…! 

toxikus_pruderia_durer_x_1.jpgÉs ha már elővettük, használjuk is, amink van! Mint ez a lelkes görög pár, akikről nem tudni, hogy koitálnak-e vagy szeretkeznek… netán csak basznak egyet.

toxikus_pruderia_gorog_x_1.jpg„Hagyod abba, fúj, undorító!”

Ha neked az, akkor ne nézd, ne olvasd, ne csináld! (Megértem, lehet, hogy neked ez toxikus, triggerel meg abúzus… igen, megértem, a „domesztikálás” meg hasonlók.)

Ne csináld! – mondtam már, hogy nincsenek csúnya szavak, csak belénk programozott érzelmek (azaz érzések, gondolatok, késztetések…), amelyeket egy-egy szóhoz, testrészhez, cselekedethez kapcsoltak (szüleink, rokonaink, tanáraink, a társadalom…). Az eddigiekből is kiderülhetett, máskor „koitálunk”, „szeretkezünk” és „baszunk” – verbálisan is. És nemcsak a pinánkkal meg a faszunkkal nem „villogunk”, hanem a vulvánkkal/vaginánkkal és a péniszünkkel sem – verbálisan sem. (A bazdmeg sem kötőszó – akinél mégis, az önmagáról állít ki nyelvszegénységi bizonyítványt.) Amúgy pedig: az adott téma és kontextus megkívánta adekvát szóhasználat.

Mert mindennek megvan a maga helye.

A fasznak például…

A szónak is.

süti beállítások módosítása