Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szimbiózis

„Bűnben égve”

2023. szeptember 07. - Teplán Ervin

Van, aki úgy fogalmaz, hogy a pornó polgárjogot nyert, mások szerint ma már egyenesen ellenállhatatlanul furakodik be mindenhová. Egy amerikai közvélemény-kutatás szerint a majd másfélezer megkérdezett lelkész(!) több mint fele nézett pornót az elmúlt egy évben. A magukat gyakorló hívőnek(!) és egyháztagnak(!) vallók közül a férfiak ötven, a nők húsz százaléka mondta azt, hogy többé-kevésbé rendszeres pornófogyasztó. Kérdés, hogy hányan nem vállalták pornófogyasztási szokásukat, merthogy ne legyenek illúzióink, jóval magasabb ez az arány. Nincs is ezzel semmi gond… mondhatni dicséretes… mármint a bátrak őszintesége. Gondolok elsődlegesen a papokra. Mert nekem rémlik valami tízparancsolatféle…

bunben_egve_xxx.jpg

Gondolom, nekik is… hogy aztán a „bűnbeesés” után jöjjön a gyónás és a bűnbocsánat. Triviálisan fogalmazva: fogyasztottunk, fizetünk.

Ilyen a konzumtársadalom.

Ilyen a konzumkereszténység is. Fogyaszt a lélek… megvásárolják, kifizetik. Fogyaszt a test… megvásárolják, kifizetik. A gyónással és a kiszabott penitenciával fizetnek. Előbb persze a pornócsatornának, ha fizetős… szexvideochat… webkamerás (peep-)show… Mert kell, mert a szükségletek – mert a biológia, az ösztönök… amelyekre nem jelent megoldást ‒ mert nem okoz szexuális kielégülést ‒ a Biblia… mint látjuk, olykor még a papoknak sem.  

Bűntudat… gyónás… penitencia…

Az utóbbival kezdve: kiszabva… letudva… lelki üdvösség megvásárolva. Vajon „árcédula” is van, hogy például a szado véresen… mibe kerül?

De mit gyón meg, ha nincs bűntudata?

Van? … Tényleg?

Bűntudattal nem lehet még szexvideochatre sem… Vagy addig a bűntudat leáll?

„Ugyan már… miért, mi van abban?!” – nem inkább ilyen válaszokat kapnánk, ha rákérdeznénk? És nem lenne jobb? Dehogyisnem. Ha már nézi… Miért tenné bűntudattal?

Kinek használt a gerincsorvadással meg hasonló rémségekkel való fenyegetés egykor a veszettül masztizó srácoknak? Senkinek.

Kinek ártott? Sok férfinak és nőnek! Férfiaknak, akik – indoktrinált(!) – gyermeki bűntudattal gondolnak a szexre. És a nőknek, akik emiatt kvázi mint a bűn „tárgyai” jelennek meg még a saját lelki szemeik előtt is. Nagyon nem mindegy, hogy valaki az emiatti bűntudattal próbál csábító és felszabadult lenni, vagy valóban az! Ahogy neki sem mindegy, hogy egy bűntudattal teli, vagy egy égő vágytól izzó fickóval bújik ágyba!

Persze a közvélemény-kutatás nyilvánosságra hozatala után azonnal előkerültek a savonarolák” és az ő „máglyáik”…

Szerencsére ma már más időket élünk…

Valóban más időket élünk?

Mindenben?

Na jó, Savonarola idejében nem volt internet…

De képmutatás igen! Hogy mennyire, azt Savonarola halála példázza legjobban. A bitó, amin végezte, a máglya, amin a tetemét elégették. Igen, így végezte… más bűnében égve! Ahogy az ő bűnében égve meg mások…

Miért ne lehetne hithű keresztény valaki, csak mert szexuális szükségleteinek egy részét pornó segítségével…?

Hogy lehetne hithű keresztény valaki, ha nem tartja be Istene egyik legfontosabb parancsolatát…?

Mindenki döntse el maga… akár a pornó előtt, akár a pornó után… közben úgyis mással van elfoglalva. De akkor – mármint közben – legalább őszinte… nem álszent, és nem prédikál.

süti beállítások módosítása