Szimbiózis

Fantomboldogság

2024. augusztus 26. - Teplán Ervin

Ebbe a Jack Canfield idézetbe botlottam az egyik Facebook-oldalon: „Valójában az érzés indítja be a vonzást, a gondolat vagy a kép önmagában nem elég. A legtöbb ember azt hiszi, hogy ha pozitív gondolatai vannak, vagy ha vizualizálja, amit szeretne, akkor meg is kapja azt. Mindez azonban nem elegendő, ha közben nem érzed magad gazdagnak, boldognak és szeretettel telinek. Ebben az esetben ugyanis nem jön létre a vonzás.” Jaj!!

fantomboldogsag_x_xx_xxx.jpg

Nem foglalkozom az érzéssel mint „elektromos árammal”, amely Jack Canfield szerint működésbe hozza a vonzás „elektromágnesét”… Nincs értelme, helyette az üzenetre fókuszálok, ami semmi jót nem ígér…

Mondjuk például azoknak a bérrabszolgáknak, akiket napi „száz órában”, éhbérért, embertelen körülmények között… Finoman szólva is elég nehéz nekik boldognak érezniük magukat, és szeretettel telinek lenni… totális kizsákmányolójuk iránt is.

Mennyivel könnyebb – mondjuk – a Jack Canfield-féle guruknak… akik gazdagok, ab ovo boldogok(!), és annyira szeretettel telik, hogy csak na!

A többiek meg érezzék azt, amijük nincs!

Illetve azt, ami van helyette: a fantomgazdagságot és -boldogságot!

A fantombölcsességről nem is beszélve!

Korántsem fantomfájdalom volt, amit éreztem, amikor olvastam!

süti beállítások módosítása