Szimbiózis

„Minden rosszban van valami jó”

2024. június 22. - Teplán Ervin

Minden rosszban van valami jó – vagy ha mégsem, akkor vannak, akik igyekeznek belemagyarázni. „Minden rosszban van valami jó” – ebben a mondásban például az, hogy biztatást jelent a rossz túlélésére. És ez jó!

minden_rosszban_x_xx_x.jpg

Tovább

Képes vagy a BOLDOGSÁGra!

Az emberek sokkal könnyebben sorolják, hogy miért nem boldogok, hogy mi minden hiányzik a boldogságukhoz. Vajon miért? Szerintem ez is a boldogságképtelen emberek önfelmentő önmanipulációja, így már nem érzik a saját felelősségüket a boldogtalanságukért. Pedig… De nézzünk néhány példát!

kepes_vagy_a_boldogsagra_x_x_x.jpg

Tovább

„Vedd kézbe” az agyad!

Genetikai örökségünk – a transzgenerációs hatásokkal, olykor traumákkal együtt – „ősprogramja” mellett az emlékeinkben egymást átszövő érzelmeinkből állunk és élünk. Minden érzelmi alapú emlékeink alapján történik velünk, helyesebben fogalmazva: mindent érzelmeink által „értelmezve” élünk meg. Érzelmek alatt az érzéseket és a hozzájuk kapcsolódó gondolatokat, lelki- és fizikai állapotokat, valamint motivációkat (késztetéseket, vágyakat…) értjük. Ebből kiolvasható: érzelmeinkben ott vannak a gondolataink is, ahogy gondolataink sem választhatók külön az érzelmeinktől.

vedd_kezbe_az_agyad_x_x_x.jpg

Tovább

Egyáltalán nem (biztos, hogy) te vagy a hibás

Olvasom a népszerű szerző idézett bölcsességét: „…még a legideálisabb párkapcsolatot is csak a nők sokféle szerepet játszani tudó, »színészi« tehetsége képes összetartani.” Aztán – szintén ő – azonnal megmagyarázza, hogy a „színészet” nem színészet… merthogy éppen arról van szó, hogy a nő önmagát adja, a maga teljes spektrumában: szerető, örömlány, szexológus, pszichológus… szakács és takarítónő… Mindezt azért – ne szépítsük, legalább mi mondjuk ki nyíltan! –, hogy teljesen kiszolgálva vezesse, irányítsa(!) azt a félkegyelmű kényurat – „amúgy” persze „csodálatos férfit” –, aki a férje vagy élettársa. Szóval a nő ilyen csodálatos… aki – tehát – nem színészkedik a fantasztikus színészi tehetségével…

egyaltalan_nem_biztos_xx_xx.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása